On Premise / Private Cloud

Även om flytten till de publika moltjänsterna pågår för fullt finns det ofta servrar och tjänster som man fortfarande vill hålla lokalt.

Många större kunder landar därför i en hybridlösning där man kombinerar det publika molnets möjligheter med en lokal miljö där man har mera kontroll och större möjligheter att anpassa och skräddarsy funktionalitet.

På Go Hybrid har våra experter en gedigen kunskap om Microsofts tidigare och nuvarande lösningar och infrastrukturprodukter för ”on-premise”.

Men vi har också experter på Microsofts ramverk och lösningar för att sy ihop din lokala miljö med Azure och Office 365.

Vare sig det gäller ett litet uppdrag kring att städa upp och uppgradera Active Directory eller ett komplext projekt för att sätta upp ett privat moln har vi kompetensen som behövs.

Windows Azure Pack / Microsoft Azure Stack

Microsoft har ett flertal ramverk för att hjälpa kunder och partners att skapa privata moln med tjänster som liknar de som finns i det publika Azure-molnet. Go Hybrid har byggt flertalet privata moln baserade på dessa ramverk. I dag är ”Windows Azure Pack” det aktuella ramverket och runt hörnet väntar nya ”Microsoft Azure Stack” som ännu mera kommer att likna de publika molntjänsterna.

Operations Manager

System Center Operations Manger möjliggör övervakning av alla delar i din IT-miljö, oavsett om applikationerna körs lokalt, i Azure eller om din applikation är hostad (ex Office365). För att visualisera den övervaknade miljön kan sk. ”Dashboards” skapas för att snabbt ge en visuell översiktsbild. Go Hybrid har mångårig expertis på Operations Manger och har gjort flertalet avancerade implementationer.

Virtualiseringsplattform

Grunden till varje effektivt ”Private Cloud” är en högautomatiserad virtualiseringsplattform. Go Hybrid har erfarenhet av att bygga plattformar på hårdvara från alla de marknadsledande leverantörerna. Vi jobbar numera oftast med Microsoftcertifierade konfigurationer från programmen ”Fast Track” och ”Cloud Platform System”. Virtualiseringsplattformen bygger sedan på Hyper-V och System Center.